İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre, ağustos ayında en az 179 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.
İSİG Meclisi, ağustos ayı İş Cinayeti Raporu’nu açıkladı. Rapora göre, ağustos ayında en az 179, yılın ilk sekiz ayında en az bin 201 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Raporda, bu ay hayatını kaybeden 179 işçinin 7'sinin çocuk işçi olduğu belirtildi. Mevsimlik tarım işçiliği, çobanlık ve besicilik yapan 4 çocuk, inşaat işçisi 2 çocuk ve otel işçisi 1 çocuk olmak üzere bu ay en az 7 çocuk işçi hayatını kaybetti.
Ağustos ayında da en çok işçi ölümü inşaat, tarım ve taşımacılık iş kollarında meydana geldi. Genç işçi ölümlerinin de arttığı belirtilen raporda, en çok genç işçi ölümünün sanayide olduğu kaydedildi.
En çok işçi ölümü İnşaat, yol iş kolunda
Ağustos ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı incelendiğinde inşaat, yol işkolunda 47 işçi; tarım, orman işkolunda 39 işçi; taşımacılık işkolunda 24 işçi; konaklama, eğlence işkolunda 10 işçi; madencilik işkolunda 8 işçi; gemi, tersane, deniz, liman işkolunda 8 işçi; belediye, genel işler işkolunda 8 işçi; ticaret, büro, eğitim, sinema işkolunda 6 işçi; enerji işkolunda 6 işçi; metal işkolunda 5 işçi; petro-kimya, lastik işkolunda 3 işçi; gıda, şeker işkolunda 2 işçi; tekstil, deri işkolunda 2 işçi; çimento, toprak, cam işkolunda 2 işçi; ağaç, kağıt işkolunda 1 işçi; iletişim işkolunda 1 işçi; sağlık, sosyal hizmetler işkolunda 1 işçi; savunma, güvenlik işkolunda 1 işçi ve işkolu bilinmeyen 5 işçi hayatını kaybetti.
En yoğun iş cinayeti vakaları 30-49 yaş grubunda görüldü
İş cinayetleri yaş gruplarına göre incelendiğinde, 14 yaş ve altı 3 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 4 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 38 işçi, 30-49 yaş arası 80 işçi, 50-64 yaş arası 38 işçi, 65 yaş ve üstü 9 işçi, yaşı bilinmeyen 7 işçi hayatını kaybetti.
İş cinayetlerinin en çok İstanbul'da görüldü. İstanbul'da 13 işçi hayatını kaybederken, İstanbul’u 8'er işçi ölümüyle Aydın ve Şanlıurfa izledi.