Türkiye’de üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Kilis’te hasadın ardından pekmez yapım mesaisine başlandı. Bu yıl yaş üzümün kilo fiyatı beklenenin altında olunca, üreticiler pekmeze yöneldi. Gülbaba köyünde organik olarak üzüm pekmezi üretiliyor. Üzümlerin ezilerek sütunun çıkarılmasının ardından kaynatılarak dinlendirilip şeker ve nişasta eklenerek pekmeze dönüştürülüyor.
Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Temsilcisi Güven Özdemir, üzüm pekmezinin bölge için önemli olduğunu ifade ederek, "Pekmez insan için çok faydalıdır. Bu yıl çiftçilerimiz, üzümlerini ev yapımı pekmeze dönüştürmeye başladı. Kilis’ten pekmez en çok soğuk iklime sahip olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine gönderiliyor" dedi.
Kaynak: dha / Tarih: 18.09.2021 11:21:51 / Okunma = 2712
Psikojenik Amnezi (Yakınsak Aklın Unuttukları) [ Ali Kurt ]
Bir Akıllının Taşınamaz Sırları [ Ali Kurt ]
Evlilik mi, Bir Daha Düşün? [ Ali Kurt ]
Kemik Kıran [ Ali Kurt ]
Solak Nene, Eski Defter [ Ali Kurt ]
Askıda Kalan Hayatlar [ Ali Kurt ]
Delimsek [ Ali Kurt ]
Arınma Seremonileri [ Ali Kurt ]
Aradığınız Uzmanı Hemen Bulun... Aradığınız İşi Hemen Bulun